• Agar 100g naturalna wegańska żelatyna zagęstnik

Brak towaru
8.75
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu do 3 dni roboczych
Cena przesyłki 12.99
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier Inpost 15.99
Kurier Inpost (Pobranie) 17.99
Dostępność Brak towaru
Waga 0.15 kg
Zostaw telefon
Agar jest substancją żelującą, w 100% naturalną i bezpieczną. Co więcej, agar świetnie zastępuje tradycyjną żelatynę w kuchni. Jest bezzapachowa i bezsmakowa, dlatego lepiej sprawdzi się podczas wypieków.  To warto wiedzieć o agarze naturalnym zagęstniku! Agar naturalny zagęstnik ma ośmiokrotnie silniejsze działanie żelujące niż tradycyjna żelatyna. Jego silne działanie zetnie nawet kiwi! Najczęściej stosowany jest we wszelkiego rodzaju przetworach oraz deserach wymagających użycia substancji żelującej. Dodatkowe informacje ... ▼Stosowanie Agarem możemy zagęszczać i żelować ulubione desery i potrawy. Można rozpuszczać go w wodzie, wywarach warzywnych lub sokach. Jest on wygodniejszy w użyciu od żelatyny, gdyż nie wymaga chłodzenia w lodówce. Tężeje już w 32-35 stopniach, a rozpuszcza się w temperaturze 85-95 stopni, co sprawia, że dania na długo zachowują właściwą konsystencję. Kiedy używamy agaru, galaretkę możemy rozpuszczać i ścinać niezliczoną ilość razy bez utraty jej właściwości. W małych ilościach może służyć do zagęszczania napojów. W dużych do robienia galaret mięsnych lub rybnych. Agar można dodawać wszędzie tam, gdzie w przepisach znajduje się żelatyna. ▼Zalecenia Nie stosować u osób uczulonych na składniki preparatu. Kobiety w ciąży i karmiące piersią decyzję o stosowaniu powinny skonsultować z lekarzem. Pamiętaj, że zrównoważony sposób odżywiania i zdrowy tryb życia zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu i zachowanie dobrej kondycji.  ▼Składniki Agar ▼Sposób przechowywania  Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu ▼Termin przydatności  Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia. ▼Producent RxONE Agnieszka Olejarz, Al. T. Rejtana 31F, 35-326 Rzeszów Galaretka malinowa z agarem Składniki: 400g malin 1/2 l wody 1/2 szklanki syropu malinowego 4 łyżki soku z cytryny 3 łyżeczki agaru
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
pobrane(1).png  Zamów do 13:00 jutro u Ciebie !