• Kasza gryczana palona luz

Brak towaru
0
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu do 3 dni roboczych
Cena przesyłki 12.99
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier Inpost 15.99
Kurier Inpost (Pobranie) 17.99
Dostępność Brak towaru
Waga 0.15 kg
Zostaw telefon
Kasza gryczana palona powstaje z wysokiej jakości ziaren gryki poddawanych prażeniu. Dlatego kasza gryczana palona charakteryzuje się intensywnym brązowym kolorem. Powstaje w wyniku podwójnego prażenia gryki - przed i po łuskaniu ziaren. Dzięki temu procesowi kasza gryczana palona zyskuje charakterystyczny gorzkawy smak i specyficzny aromat. To warto wiedzieć o kaszy gryczanej palonej! Kasza gryczana palona naturalnie nie zawiera glutenu! Dlatego stanowi świetną alternatywę, np. dla pszennego makaronu. Ponadto jej wyrazisty smak i intensywna barwa, potrafi przekonać do siebie nie jednego! Najbardziej popularna jest w Rosji, Ukrainie i Polsce. Dodatkowe informacje ... ▼Stosowanie Najczęściej stosowana jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych, pasztetów i past do chleba, a także jako składnik obiadów. Świetnie nadaje się do zapiekanek warzywnych z kaszą, jako nadzienie do pierogów i naleśników z pełnoziarnistej mąki. Najprostszą metodą przygotowania kaszy gryczanej jest wrzucenie ziaren kaszy do płaskiego rondla z osolonym wrzątkiem w proporcji szklanka kaszy na dwie szklanki wody. Doprowadzamy ją do wrzenia i gotujemy pod przykryciem, aż ziarna całkowicie wchłoną wodę. Następnie przenosi się naczynie z kaszą do piekarnika, aby doszła. Zamiast wody można także użyć rosołu, wywaru grzybowego czy też mleka. ▼Zalecenia Nie stosować u osób uczulonych na składnik. ▼Składniki kasza gryczana palona ▼ Sposób przechowywania Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. ▼ Terminy przydatności i kraj pochodzenia Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia. ▼ Producent RxONE Agnieszka Olejarz, Al. T. Rejtana 31F 35-326 Rzeszów
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
pobrane(1).png  Zamów do 13:00 jutro u Ciebie !