• Kminek 500g ziarnio najwyższa jakość super cena

Brak towaru
4.91
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu do 3 dni roboczych
Cena przesyłki 12.99
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier Inpost 15.99
Kurier Inpost (Pobranie) 17.99
Dostępność Brak towaru
Waga 0.15 kg
Zostaw telefon
Kminek charakteryzuje się ostrym korzennym zapachem oraz gorzkawym smakiem. Dodawany do potraw ciężko strawnych i tłustych, szczególnie do dań z fasoli, kapusty kiszonej, gotowanej lub surowej. Kminkiem przyprawiamy również marynaty, wieprzowinę, barKminek w kuchni znany jest od pokoleń. Jego niepowtarzalny smak i dobroczynne właściwości są doceniane do dzisiaj. Dlatego tak chętnie dodajemy go do chleba, dań ciężkostrawnych i potraw z kapustą lub fasolą. Gorzkawy smak kminku potrafi urozmaicić niejedną potrawę nadając jej charakterystyczny smak i zapach. Ostry i jednocześnie korzenny aromat kminku świetnie sprawdzi się także jako składnik marynaty do mięs - wieprzowiny, baraniny i drobiu. To warto wiedzieć o kminku! Kminek można zaliczyć do przyprawy, jak i do ziół, ponieważ jego nasiona, liście i korzenie są jadalne. Nic dziwnego, że pierwsze zapiski dotyczące kminku datowane są na 3000 rok przed naszą erą. W starożytnym Rzymie i Grecji był używany jako pożywienie oraz medykament. Dodatkowe informacje ... ▼Stosowanie Dobry smak uzyskujemy po dodaniu kminku do kwaszonej kapusty, gulaszu oraz pieczeni wieprzowej. Kminkiem przyprawia się też zupy, potrawy z ziemniaków i fasoli oraz sery biały i żółty. ▼Zalecenia Nie stosować u osób uczulonych na składnik. ▼Składniki kminek ▼ Sposób przechowywania Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. ▼ Terminy przydatności i kraj pochodzenia Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia. ▼ Producent RxONE Agnieszka Olejarz, Al. T. Rejtana 31F 35-326 Rzeszów
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
pobrane(1).png  Zamów do 13:00 jutro u Ciebie !