• Mieszanka na bułki bezglutenowe ciemne 400g jakość

Brak towaru
9.42
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu do 3 dni roboczych
Cena przesyłki 12.99
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier Inpost 15.99
Kurier Inpost (Pobranie) 17.99
Dostępność Brak towaru
Waga 0.15 kg
Zostaw telefon
Bezglutenowa mieszanka do wypieku 9 bułek ciemnych. Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, mąka ryżowa, mąka lniana, łuska babki jajowatej, inulina, maranta trzcinowa, tapioka, sól, drożdże. Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Sposób przygotowania: 1. Zawartość torebki wsyp do miski. 2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C) wody. 3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 50 min. do wyrośnięcia. 4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach. 5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową. 6. Wsadź do piekarnika. 7. Nastaw 210°C i piecz przez 45 min. 8. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć. Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1543 kJ/368 kcal Tłuszcz: 6,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g Węglowodany: 60 g w tym cukry: 1,9 g Białko: 9,9 g Błonnik: 18,0 g Sól: 2,3 g Masa netto: 400 g Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko s.c., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
pobrane(1).png  Zamów do 13:00 jutro u Ciebie !