• Olejek Jojoba 100ml

Brak towaru
18.92
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu do 3 dni roboczych
Cena przesyłki 12.99
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier Inpost 15.99
Kurier Inpost (Pobranie) 17.99
Dostępność Brak towaru
Waga 0.15 kg
Zostaw telefon
Olej jojoba to olej o bardzo wysokiej zgodności biologicznej ze skórą. Jojoba jest ciekłym woskiem otrzymywanym z nasion krzewu o tej samej nazwie. Krzew ten rośnie na terenach pustynnych i półpustynnych. Olej jojoba jest przezroczysty i posiada lekko orzechowy zapach. Nie jest zatem odbarwiany i pozbawiany aromatu, natomiast jest pasteryzowany i filtrowany, by w ten sposób zapobiec rozwojowi bakterii. W temperaturze pokojowej jest ciekły. Po schłodzeniu matowieje i twardnieje. składnik kosmetyków, maści i balsamów baza olejków do kąpieli olejek do masażu i demakijażu baza do perfum
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
pobrane(1).png  Zamów do 13:00 jutro u Ciebie !