• Orzechy macadamia 500g

Brak towaru
44.81
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu do 3 dni roboczych
Cena przesyłki 0
Paczkomaty InPost 0
Kurier Inpost 15.99
Kurier Inpost (Pobranie) 17.99
Dostępność Brak towaru
Waga 0.15 kg
Zostaw telefon
Macadamia to drzewo, które pochodzi z rejonów Australii, ale uprawia się je też na Hawajach. Orzechy macadamia wielkością i kształtem przypominają orzechy laskowe. Jednak smak orzechów macadamia znacząco różni się od nich. Delikatny, lekko słodki posmak orzechów często wykorzystywany jest w cukiernictwie. Dużym atutem orzechów makadamii jest to, że nie zawierają glutenu. Dlatego są bezpieczne i odpowiednie dla osób, które  nie mogą jeść glutenu.  To warto wiedzieć o orzechach makadamia! Drzewo macadamia zostało odkryte w Australii w 1857 r. przez botanika Waltera Hilla, który dał mu nazwę „macadamia" na cześć swojego przyjaciela - Johna McAdama. Dodatkowe informacje ... ▼Stosowanie Orzechy macadamia, ze względu na swój kremowy smak, są często wykorzystywane do wypieków ciast, ciasteczek oraz słodkich kremów. Jednak świetnie komponują się także w sosach z czosnkiem i anchois. Stanowią również zdrową przekąskę, zastępując słone chipsy. W kuchni można wykorzystać również olej z orzechów makadamia, np. do sałatek. ▼Zalecenia Nie stosować u osób uczulonych na składniki.  ▼Składniki orzechy macadamia ▼ Sposób przechowywania Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.  ▼ Terminy przydatności i kraj pochodzenia Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia. ▼ Producent RxONE Agnieszka Olejarz, Al. T. Rejtana 31f , 35-326 Rzeszów
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
pobrane(1).png  Zamów do 13:00 jutro u Ciebie !