• Płatki kukurydziane luz

Brak towaru
0
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu do 3 dni roboczych
Cena przesyłki 12.99
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier Inpost 15.99
Kurier Inpost (Pobranie) 17.99
Dostępność Brak towaru
Waga 0.15 kg
Zostaw telefon
Płatki kukurydziane - popularny posiłek śniadaniowy, głównie ze względu na krótki czas przygotowywania oraz pożywność. Zaliczany do zdrowej żywności. Niemal zawsze spożywane z mlekiem, czasem na sucho. ▼ Wartości odżywcze produktu w 100g • Wartość energetyczna 1608 kJ/ 384 kcal • Tłuszcze 1,9 g • W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g • Węglowodany 82 g • w tym cukry 5,9 g • Błonnik 2,3 g • Białko 8,6 g • Sól 2 g ▼Składniki Płatki kukurydziane ▼Stosowanie • Dodatek do sałatki - Płatki kukurydziane dodadzą charakteru wielu sałatkom - możesz posypywać nimi np. sałatkę z kukurydzą i tuńczykiem, różne zielone sałaty z dodatkami. Użyj całych lub pokruszonych płatków, zależnie od stopnia rozdrobnienia składników sałatki. • Posypka na ciasto - Ciasto z owocami, np. wiśniami lub szarlotkę, możesz ozdobić nie tylko kruszonką z ciasta, ale także płatkami kukurydzianymi. Najlepiej zrobić to wtedy, gdy upieczone ciasto jest jeszcze ciepłe - wtedy płatki lepiej przylgną. • Złocista panierka - Zamiast tartej bułki, jako panierki do ryby, kotletów, warzyw czy sera, możesz użyć płatków kukurydzianych. Wystarczy je pokruszyć (np. wałkiem), a potrawę do panierowania zanurzyć w roztrzepanym jajku, w płatkach i usmażyć. Taka panierka jest bardziej chrupiąca niż ta z bułki! • Lekkie śniadanie - Spora garść kornfleksów do czego tylko zechcesz: mleka, jogurtu, maślanki. Do tego ulubione owoce i energetyczne śniadanie gotowe!
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
pobrane(1).png  Zamów do 13:00 jutro u Ciebie !