• Płatki owsiane 1kg

Brak towaru
0
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu do 3 dni roboczych
Cena przesyłki 12.99
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier Inpost 15.99
Kurier Inpost (Pobranie) 17.99
Dostępność Brak towaru
Waga 0.15 kg
Zostaw telefon
Płatki owsiane powstają z najwyższej jakości owsa. Są głównym składnikiem popularnej owsianki. Płatki owsiane najlepiej smakują wraz z owocami, bakaliami i jogurtem. Często płatki owsiane są wykorzystywane do wypieków ciast, ciasteczek czy chleba. Płatki owsiane mogą służyć także jako naturalny zagęszczacz do sosów. Nadają się także jako panierka do kotletów. Jedzenie płatków owsianych zaleca się osobom aktywnym, pracującym fizycznie i umysłowo. Wyróżniają się bogatym składem. Płatki owsiane dostarczają dużej ilości błonnika pokarmowego.  Przygotujesz z nich pyszną i pożywną owsiankę, która dostarcza energii w postaci  węglowodanów potrzebnych każdego ranka.  Możesz dodawać je do koktajli i naleśników oraz upiec z nich chrupiące domowe ciasteczka owsiane. ▼ Wartości odżywcze produktu w 100g Wartość energetyczna 1547 kJ/ 376 kcal Tłuszcze 7,2 g W tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g Węglowodany 63 g w tym cukry 2 g Błonnik 6,9 g Białko 12 g Só ▼Składniki Płatki owsiane. ▼Stosowanie Płatki przygotowuje się zagotowując je w mleku. Można je dodać do zupy mlecznej lub owsianki. Płatki można przygotować na mleku roślinnym, wzbogaconym w wapń, co jest alternatywą dla osób, które nie używają mleka zwierzęcego. Płatki mogą zastąpić kaszę, makaron i ziemniaki w daniach obiadowych. Można także dodawać je do zup warzywnych. Jak przygotować owsiankę? Mleko wlej do garnka, wsyp płatki i ustaw na średnim ogniu. Gotuj przez kilka minut, mieszając co jakiś czas. Dodaj cukier i sól. Kiedy płatki będą miękkie dorzuć do owsianki banana oraz rodzynki. Najlepszym dodatkiem do tak przygotowanej owsianki jest czekolada. Polecamy startą gorzką lub odrobinę kakao.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
pobrane(1).png  Zamów do 13:00 jutro u Ciebie !