-
Pyłek kwiatowy pszczeli 350g




Symbol:
Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | do 3 dni roboczych |
Cena przesyłki | 12.99 |
Dostępność |
Brak towaru
|
Waga | 0.15 kg |
Zostaw telefon |
Z uwagi na dużą ilość substancji odżywczych pyłek pszczeli ma szerokie zastosowanie jako lecznicza substancja. Reguluje on bowiem przemianę materii, poprawia działanie układu trawiennego, a u osób otyłych doprowadza do spadku wagi. W pyłku kwiatowym znajduje się 36 makro- i mikroelementów, między innymi żelazo, wapń, cynk, magnez, siarka, miedź, chrom, molibden, srebro. 100 g pyłku zawiera 162 mg dobrze przyswajalnego wapnia, to więcej więcej niż w jogurcie, białych serach, fasoli, orzechach pistacjowych. Jako dostawca żelaza może się równać z wątróbką, traktowaną jako najbogatsze źródło tego biopierwiastka. Stanowi także bogate źródło witamin rozpuszczalnych w wodzie i w tłuszczach. Zawiera na przykład więcej witaminy C niż jabłka, ziemniaki, kapusta, a także dużo witaminy B1, witaminy B2 oraz PP (uszczelniającej naczynia krwionośne i przeciwdziałającej ich pękaniu oraz tworzeniu się siniaków). W składzie znajdziemy również fitohormony i enzymy. Te ostatnie umożliwiają bądź przyspieszają wiele procesów metabolicznych zachodzących w organizmie ludzkim. Pyłek kwiatowy określany jest mianem cudownego środka, bo ma bardzo szerokie działanie i właściwości. Jego odżywcze działanie sprawia, że jest polecany dzieciom, osobom starszym jak i osobom, które wykonują ciężką prace fizyczną lub umysłową. Pyłek pszczeli stosowany jest w celach leczniczych w wielu różnych chorobach i dolegliwościach. Zastosowanie i właściwości lecznicze pyłku pszczelego: - w leczeniu alergii, w szczególności kataru siennego czy astmy, - duży wpływ na działanie i stan wątroby - funkcja detoksykacyjna, - stosowany jest w leczeniu pozawałowym, - działanie antybakteryjne i antygrzybicze, - wspomaga koncentrację, pamięć, dodaje energii, - choroba niedokrwienna serca, - niewydolność serca, zaburzenia rytmu serca, - depresje, - działa pomocnie przy chemioterapii, - a także posiada właściwości wzmacniające system odpornościowy organizmu, silne właściwości adaptogenne oraz silne właściwości odżywcze.
