-
Skrobia kukurydziana luz


Symbol:
Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | do 3 dni roboczych |
Cena przesyłki | 12.99 |
Dostępność |
Brak towaru
|
Waga | 0.15 kg |
Zostaw telefon |
Skrobia kukurydziana to nic innego, jak zmielone na drobno ziarenka kukurydzy. Kukurydzy, która od tysiącleci jest jedną z najpowszechniej uprawianych roślin na świecie. Skrobia kukurydziana może być stosowana w kuchni na wiele sposobów. Tradycyjnym wypiekom nadaje piękne, jasnożółty kolor. Ma intensywny, kukurydziany smak i świetnie pasuje do różnego typu potraw. Skrobia kukurydziana jest głównym składnikiem meksykańskiej tortilli. To warto wiedzieć o skrobi kukurydzianej! Co ciekawe, choć większość osób kojarzy kukurydzę z intensywnie żółtymi ziarenkami, może ona też występować w postaci białej, czerwonej, a nawet niebieskiej! Dodatkowe informacje ... ▼Stosowanie Ze skrobi kukurydzianej można upiec ciasto, przyrządzić racuszki czy placki - będą lekkie, delikatne, bardzo miękkie i porowate. Skrobia kukurydziana ma też duże właściwości zagęszczające - można więc ją stosować jako zagęszczacz do zup czy sosów. Nie tylko będą wyjątkowo gęste i sycące, ale też nabiorą intensywnej barwy. ▼Zalecenia Nie stosować u osób uczulonych na składniki. ▼Składniki skrobia kukurydziana ▼ Sposób przechowywania Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. ▼ Terminy przydatności i kraj pochodzenia Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia. ▼ Producent RxONE Agnieszka Olejarz, Al. T. Rejtana 31f, 35-326 Rzeszów
