• Skrobia kukurydziana luz

Brak towaru
0
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu do 3 dni roboczych
Cena przesyłki 12.99
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier Inpost 15.99
Kurier Inpost (Pobranie) 17.99
Dostępność Brak towaru
Waga 0.15 kg
Zostaw telefon
Skrobia kukurydziana to nic innego, jak zmielone na drobno ziarenka kukurydzy. Kukurydzy, która od tysiącleci jest jedną z najpowszechniej uprawianych roślin na świecie. Skrobia kukurydziana może być stosowana w kuchni na wiele sposobów. Tradycyjnym wypiekom nadaje piękne, jasnożółty kolor. Ma intensywny, kukurydziany smak i świetnie pasuje do różnego typu potraw. Skrobia kukurydziana jest głównym składnikiem meksykańskiej tortilli.  To warto wiedzieć o skrobi kukurydzianej! Co ciekawe, choć większość osób kojarzy kukurydzę z intensywnie żółtymi ziarenkami, może ona też występować w postaci białej, czerwonej, a nawet niebieskiej! Dodatkowe informacje ... ▼Stosowanie Ze skrobi kukurydzianej można upiec ciasto, przyrządzić racuszki czy placki - będą lekkie, delikatne, bardzo miękkie i porowate. Skrobia kukurydziana ma też duże właściwości zagęszczające - można więc ją stosować jako zagęszczacz do zup czy sosów. Nie tylko będą wyjątkowo gęste i sycące, ale też nabiorą intensywnej barwy. ▼Zalecenia Nie stosować u osób uczulonych na składniki.  ▼Składniki skrobia kukurydziana ▼ Sposób przechowywania Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. ▼ Terminy przydatności i kraj pochodzenia Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia. ▼ Producent RxONE Agnieszka Olejarz, Al. T. Rejtana 31f, 35-326 Rzeszów
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
pobrane(1).png  Zamów do 13:00 jutro u Ciebie !